Over Els Meijer

Ruim 25 jaar geleden ben ik begonnen met het geven van naailessen, nadat ik met veel plezier mijn eigen opleiding bij Danckaerts Modevakscholen afgerond had. Niet lang daarna ben ik ook zelf de Danckaerts opleidingen tot costumière, coupeuse en lerares gaan geven. Het Danckaerts systeem biedt goed passende patronen voor de meeste mensen en het toepassen van dit systeem bevalt mij na al die jaren goed. Een aansluitend gevolgde vakopleiding in het Rundschau systeem komt mij ook goed van pas, juist daar waar specifieke aanpassingen wenselijk zijn.

Ik heb mijn dochters Merel en Margriet ook enthousiast weten te maken. Margriet is op mijn leermachine begonnen met het naaien van tassen is nu heeft zij haar eigen bedrijf Monsak, waar zij de prachtigste tassen maakt en verkoopt en workshops geeft. Merel volgt bij mij de Danckaerts vakopleiding en heeft inmiddels haar eigen goedlopende modevakschool: Studio Dotter.

Naast de naailessen en de vakopleidingen doe ik Kleurenanalyses en geef ik Stijladviezen. Dit alles sluit mooi op elkaar aan. Het een versterkt het ander.

Wil je wat moois voor jezelf maken en weet je welke kleuren en modellen je goed staan, dan is het een stuk makkelijker om een goed, flatteus kledingstuk te maken, dat ook nog een aantal jaren mee kan. De kans dat je project mislukt vanwege fouten kleuren, stofkeuze en/of modelkeuze is een stuk kleiner geworden.

Dat geldt natuurlijk ook voor het kopen van kleding. Met een persoonlijke kleurenwaaier in de hand is het ook veel makkelijker en duurzamer om kleding te kopen. De kans op een miskoop is dan immers een stuk kleiner.

In het verleden heb ik maatkleding voor klanten gemaakt. Tegenwoordig richt ik mij meer op de Kleuranalyses en Stijladviezen

Heb je vragen voor mij? Laat je bericht hier achter.

Atelier_Els_Meijer_naailes_naaicursus_enschede
Modevakschool_Els_meijer